Informace
Nejdůležitější body vnitřního řádu školní jídelny
* Do školní jídelny mají přístup pouze ti žáci, kteří mají řádně zaplacené stravné.
* Úhrada stravného je prováděna dvojím způsobem (bankovním převodem nebo platbou v hotovosti)
* Obědy jsou vydávány na základě stravovacího čipu
* Obědy se vydávají od 11,30 h do 13,45 h, školní jídelna se uzavírá ve 14 h.
* Žák má nárok na oběd pouze v době, kdy chodí do školy. V době, kdy není ve škole, nemá na oběd nárok (prázdniny, nemoc, lyžařský kurz, výlet atd.)
* Odhláška strávníka z obědu se provede osobně nebo telefonicky 1 den předem, nejpozději do 14.00 h.
* V případě nemoci je možné odhlásit oběd telefonicky u vedoucí školní jídelny - tel. 518 375 136. Oběd bude odhlášen až pro následující den.
První den nemoci má strávník nárok si vyžádat odběr do jídlonosiče. Na další dny po dobu nemoci na oběd nemá nárok a musí obědy odhlásit.
Neodhlášená strava propadá bez náhrady a navíc je nutno uhradit ji v plné výši včetně režijních nákladů.
* Celé znění vnitřního řádu je vyvěšeno ve školní jídelně.
Seznam alergenů
publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU
1. obiloviny obsahující lepek
2. korýši
3. vejce
4. ryby
5. podzemnice olejná (arašídy)
6. sójové boby (sója)
7. mléko
8. skořápkové plody
9. celer
10. hořčice
11. sezamová semena (sezam)
12. oxid siřičitý a siřičitany
13. vlčí bob (lupina)
14. měkýši
Čísla alergenů budou označovány u každého jídla
Skladba jídelníčku
Skladba jídelníčku je vypracována dle výživových norem, které jsou stanoveny přílohou vyhlášky 107/2005 Sb.,o školním stravování.Tato vyhláška je vypracována ve spolupráci s ministerstvem zdravotnictví, je v ní dáno množství zeleniny, ovoce, masa, cukrů, tuků, ryb, a luštěnin,které jsou optimální pro vývoj dětí a které musíme dodržovat.